عوامل اتیولوژیک و درمان بوی بد دهان (هالیتوزیس)

مقدمه و هدف:بوی بد دهان مشکل شایعی در بالغین است که محدودیت های اجتماعی و روانی به دنبال دارد. هدف از این تحقیق افزایش آگاهی دندانپزشکان در مورد علل و درمان بوی بد دهان می باشد.
مواد و روشها:ما اکثر گزارشات و مقالات مربوط به این تحقیق مروری را ارزیابی کردیم.
یافته ها و نتیجه گیری:بیماری های لثه ای و پریودنتال و پوشش زبان مهم ترین علت بوی بد دهان می باشند. پاتوژن پریودنتال اختصاصی پورفیرومانس ژینژیوالیس می باشد که تولید کننده ی متیل مرکاپتان است. علل دهانی دیگر شامل گزرستومی، کاندیدا، پری کورونیت و آلو ئولیت بعد از کشیدن دندان می باشد.از عوامل غیر دهانی می توان به رژیم های غذایی حاوی سولفور مثل پیاز و سیر، عفونت های بینی، سینوزیت، بیماری کلیوی، ناراحتی های گوارشی و انگلی اشاره کرد. کنترل بوی بد دهان شامل درمان دندانپزشکی روتین، بهداشت دهانی مناسب، تمییز کردن سطح پشتی زبان، جلوگیری از خشکی دهان و اجتناب از غذاهایی که شامل ترکیبات سولفاید می باشند.استفاده از دهانشویه هایی نظیر کلر هگزایدین نقش کمکی در کنترل بوی بد دهان دارد.از آنجایی که بوی بد دهان برای بیماران محدودیت های اجتماعی و روانی به دنبال دارد آگاهی در مورد علل و نحوه ی درمان آن بسیار با اهمیت میباشد.

ستاره شجاعی
استادیار دانشکده دندانپزشکی همدان- بخش رادیولوژی

محل نشر یا ارائه:  کنگره ۶ انجمن دندان پزشکان عمومی ایران

دیدگاهها بسته شده است.